Vagttelefon

Hvis strømmen svigter - klik her (link til SEAS-NVE's hjemmeside)

For driftsinformation - SEAS-NVE - klik her

 

Tag den med ro, hvis strømmen svigter og følg disse gode råd

Hvis strømmen svigter, så tag den med ro. Ring ikke straks til SEAS-NVE, men tjek om naboerne også mangler strøm. Hvis strømmen også er forsvundet hos naboerne, er der sandsynligvis et strømsvigt i et større område, og så har SEAS-NVE allerede registreret fejlen.

Tjek din egen installation

Hvis du er den eneste bolig på vejen uden strøm, er det en god ide at kontrollere din egen installation. Tjek først om HFI eller HPFI relæet er slået fra, eller om sikringerne er sprunget. Både sikringer og relæer findes som regel ved elmåleren. Såfremt alt er i orden ved elmåleren, skal du kontakte SEAS-NVE eller din el-installatør. Bemærk, at det er for din egen regning, hvis fejlen skyldes dit anlæg inkl. stikledning.

Ved større strømafbrydelser

Hvis større områder er ramt af strømafbrydelser i længere tid (mere end 6 timer), bør du lytte til regionalradioen, som løbende udsender informationer om større strømafbrydelser.

Du kan også kontakte familie eller venner, hvis de har strøm. Så kan de følge situationen på SEAS-NVE's hjemmeside, som bliver opdateret løbende ved større strømafbrydelser. Måske har du også en mobiltelefon eller en bærbar pc med internetadgang.

Tips når strømmen er væk

Hvis der er varslet storm, hvor det kan forventes, at der vil forekomme strømsvigt, er det en god ide at sørge for, at mobiltelefonen er opladt. Det er også en god ide altid at have følgende i huset:

  • Stearinlys og tændstikker
  • Lommelygte
  • Batterier til transistorradioen
  • Ekstra sikringer liggende ved gruppetavlen
  • Husk at tjekke pære og batterier til lommelygte og radio med jævne mellemrum.

SEAS-NVE